Anul acesta, noi parcuri vor fi amenajate la Năvodari

Administrația din orașul Năvodari are planuri mari, pentru acest an, în ceea ce privește investițiile menite să crească tot mai mult calitatea vieții cetățenilor. După ce, în ultimii ani, societatea Consiliului Local, Termica Distribuție Năvodari, s-a ocupat de repararea tramei stradale, de amenajarea de parcuri și locuri de joacă pentru copii, în 2017 se va continua în același ritm alert. Printre proiectele aflate acum pe masa autorităților locale, pe care le va duce la îndeplinire Termica Distribuție Năvodari, se numără  și amenajarea unui nou parc, în zona blocurilor ANL de pe strada Pescărușului.

Într-un memoriu depus la Agenția de Protecție a Mediului, se menționează că zona studiată se află în partea centrală a orașului Năvodari, în vecinătatea blocurilor ANL de pe str. Pescărușului, suprafața terenului, în prezent teren viran, fiind de 502 mp.

În zona respectivă, se dorește executarea lucrărilor de amenajare a unui parc și unui loc de joacă pentru copii.

„Prin implementarea acestui proiect se dorește corectarea disfuncțiilor generate de existența unui teren fără utilitate publică în cadrul unui cartier rezidențial, fapt ce va duce la îmbunătățirea aspectului estetic al zonei și creșterea valorii terenurilor invecinate, precum și îmbunătățirii calității vieții riveranilor, direct afectați de acest proiect de investiție. Proiectarea zonei destinate pentru amenajarea unui parc și loc de joacă pentru copii s-a realizat având în vedere poziționarea propusă pentru mobilierul urban special destinat locului de joacă. În tema de proiectare a prezentei investiții, se determină ca fiind necesară alocarea unei suprafețe de 17.50mp pentru poziționarea locului de joacă, suprafață cu forma dreptunghiulară în plan, cu dimensiunile min. 5.30m x 3.30m. …Pentru restul zonei studiate, este necesar să se prevadă alei pietonale pavate, cu o lățime minimă de 1.20m, în lungul cărora se vor poziționa elemente de mobilier urban specifice pentru parcuri (băncuțe, coșuri pentru colectarea gunoiului, arbori decorativi etc.), respectiv spațiu verde plantat cu gazon natural. Aleile pietonale pavate vor fi mărginite de borduri mici prefabricate 10x15cm, montate pe fundație din beton“, se mai arată în memoriul depus la APM.