ANUNȚ

Sistemul de termoficare al orașului Năvodari mai are, în prezent, 1.500 de abonați, din 10.000. Dintre aceștia, 1,200 de abonați înregistrează datorii în sumă de 1,5 milioane lei.
În aceste condiții, UT Midia a luat decizia sistării agentului termic către consumatori începând cu data de 5 octombrie.
Facem apel către abonații datornici să facă eforturi ca până în data de 31 octombrie 2021 să achite măcar o parte din facturile restante, astfel încât UT Midia să poată relua aprovizionarea orașului Năvodari cu agent termic. În caz contrar, abonații sistemului public de termoficare nu vor putea beneficia de apă caldă și căldură.
Reamintim că SC Termica Distribuție Năvodari a încercat să găsească soluții amiabile de achitare a facturilor restante, propunând un sistem de reeșalonare a datoriilor. Din păcate, graficul de reeșalonare nu a fost respectat de debitori. În aceste condiții, SC Termica a demarat procedurile legale pentru recuperarea creanțelor.
În paralel, Primăria Năvodari face eforturi pentru a păstra neschimbat prețul apei calde și căldurii către populație la 142 lei pentru o gigacalorie, de 2,5 ori mai ieftin decât în municipiul Constanța, în condițiile în care tarifele la gaze și electricitate au crescut necontrolat în ultima perioadă.
Abonații SC Termica Distribuție Năvodari trebuie să înțeleagă că bugetul local nu poate, din punct de vedere legal, să acopere datoriile populației la termoficare, fiecare consumator având obligația legală să achite serviciile de care beneficiază.
În lumina celor prezentate, reluăm apelul către abonați să achite datoriile pentru a putea debloca furnizarea apei calde și căldurii.
Conducerea SC Termica Distribuție Năvodari