Lucrări de asfaltare şi noi locuri de parcare în Năvodari

În această perioadă, în oraşul Năvodari se execută mai multe lucrări de amenajare de noi locuri de parcare, dar şi programe de reabilitare a trotuarelor şi tramei stradale. Astfel, lucrătorii Termica Distribuţie Năvodari intervin pentru realizarea a câtorva zeci de locuri de parcare în zona blocurilor G1 şi C5, dar se intervine şi în alte zone, pentru lărgirea străzilor.

În prezent, în Năvodari se execută mai multe lucrări de infrastructură, care constau în amenajarea de locuri de parcare şi reabilitări de străzi. În această perioadă, astfel de programe se află în plină desfăşurare, iar şoferii trebuie să manifeste înţelegere pentru dificultăţile din trafic. Reprezentanţii S.C. Termica Distribuţie Năvodari S.R.L., societate care execută lucrările respective, vorbesc despre ceea ce se întâmplă în localitate.

„Se execută o parcare în spatele blocurilor G1 și C5. Se lucrează în momentul de față în zona respectivă, este vorba de aproximativ 75 de locuri de parcare. În trecut, pe perimetrul de acolo au fost garaje, iar acum realizăm niște locuri de parcare, la care se lucrează intens în prezent“, a declarat, pentru ziarul „Observator de Constanţa“, Constantin Oprişan, şeful Departamentului Drumuri din cadrul S.C. Termica Distribuţie Năvodari S.R.L.

În acelaşi timp cu amenajarea de locuri de parcare, se execută şi lucrări de reabilitare a carosabilului.

„Se mai lucrează pe strada Taşaul, în prelungirea ei, este o stradă nu foarte mare. De asemenea, mai avem o altă intervenţie pe strada Plopilor, lângă Şcoala Nr. 2, unde se lărgește carosabilul și se realizează și locuri de parcare. Acolo am întrerupt lucrările, pentru că ne axăm pe parcarea din zona blocurilor G1 și C5. Nu avem atâtea utilaje să efectuăm mai multe lucrări în același timp. Oamenii reacționează bine. Oamenii sunt mulțumiți, deoarece există o problemă a locurilor de parcare, iar acestea trebuie rezolvate. Astfel de lucrări se efectuează în funcție de fonduri, de prioritățile autorităților locale de la Năvodari“, a mai precizat Constantin Oprişan.

Furnizarea căldurii a fost oprită

Amenajarea de locuri de parcare este o prioritate pentru S.C. Termica Distribuţie Năvodari S.R.L., ţinând cont de faptul că numărul maşinilor a crescut în oraş, iar unele străzi au devenit mai aglomerate decât anii trecuţi. Şi pe viitor, responsabilii cu reabilitarea tramei stradale din Năvodari vor avea foarte mult de lucru, nu numai în zonele menţionate mai sus, dar şi în alte cartiere din oraş, unde astfel de intervenţii sunt necesare şi se află în planul autorităţilor locale.

În ceea ce priveşte distribuirea de agent termic locuitorilor, S.C. Termica Distribuţie Năvodari S.R.L. a oprit, ieri, furnizarea cădurii în localitate. Sistarea vine ca urmare a faptului că, pe durata a trei nopţi consecutive, au fost înregistrate temperaturi care depăşesc 10 grade Celsius.

Sursa: www.observator.ro