Termica Distribuţie pregăteşte oraşul Năvodari pentru iarnă

Au trecut aproximativ patru săptămâni de când S.C. Termica Distribuţie furnizează agent termic în oraşul Năvodari. Reprezentanţii societăţii susţin că, de acum încolo, nu se vor mai face intervenţii pe reţea, ci doar în caz de urgenţă, când apari defecţiuni. În plus, temperatura din calorifere va creşte, atunci când şi vremea de afară se va răci. În paralel, societatea se pregăteşte să finalizeze lucrările de reabilitare a străzilor, ţinând cont că şi vremea se va schimba.

Deşi ne-am obişnuit cu o vreme poate prea frumoasă pentru această perioadă a anului, iarna îşi va intra în drepturi în următorul interval. Având în vedere acest aspect, responsabilii cu distribuţia agentului termic către locuinţele oamenilor trebuie să facă în aşa fel încât locuitorii oraşelor să nu aibă probleme cu încălzirea pe durata sezonului rece. Reprezentanţii S.C. Termica Distribuţie vorbesc despre felul în care funcţionează sistemul de încălzire, în Năvodari, în aceste zile.

„Ieri (n.r. – luni, 16 noiembrie) am avut nişte probleme din cauza celor de la CET. Nu am avut căldură de dimineaţă, de pe la ora 6.00, până seara, la 22.00. Apă caldă am putut să furnizăm. Reţeaua funcţionează bine, chiar şi conducta schimbată, cea de 1.500 de metri, conductă preizolată, merge în parametrii normali, iar pierderile s-au redus foarte mult. În general, nu am avut probleme până luni dimineaţă. Astăzi (n.r. – ieri), spre exemplu, avem o coloană închisă, este vorba de circa şapte blocuri afectate, pentru remedierea unei avarii în zona de est a oraşului, dar se rezolvă până diseară“, a declarat Gabriel Stoian, şeful sectorului Termoficare din cadrul S.C. Termica Distribuţie.

Reprezentanţii societăţii asigură că, pe viitor, nu vor mai exista probleme din cauza cărora să se întrerupă furnizarea agentului termic, în afară de situaţiile de ugenţă, adică atunci când apar defecţiuni. „Noi nu o să mai facem reparaţii, doar să nu fie ceva accidental, să se spargă pe undeva reţeaua. În ultimul timp, am mai oprit căldura, căci atunci când este cald, se poate opri frunizarea agentului termic. Dacă se răceşte vremea, în funcţie de diagrama de reglaj şi de temperatura exterioară, mărim temperatura de furnizare. Acum funcţionăm pe 46 de grade Celsius. Dacă va mai scădea temperatura exterioară în următoarea perioadă, putem să ajungem la 50-55 de grade Celsius temperatura din calorifere. Acum, deocamdată, vremea este bună“, a mai explicat Gabriel Stoian.

În aceste condiţii, dacă se vor înregistra temperaturi scăzute, reţeaua de termoficare din Năvodari este pregătită să asigure căldură în casele locuitorilor oraşului.

Altfel, Termica Distribuţie a ajuns la final cu lucrările privind reabilitarea tramei stradale din localitate pentru acest an. Mai exact, pe durata sezonului rece, din cauza temperaturilor scăzute şi a umezelii din atmosferă, nu se vor mai efectua lucrări de pietruire sau afaltare a străzilor care se află în proces de reabilitare şi nu sunt finalizate.

Sursa: observator.ro