Se asfaltează străzi şi se amenajează noi locuri de parcare în Năvodari

Primăvara a sosit şi, în acelaşi timp cu îmbunătăţirea vremii, autorităţile locale de la Năvodari vor dispune începerea lucrărilor de reabilitare a tramei stradale specifice perioadei. De asemenea, lucrătorii S.C. Termica Distribuţie Năvodari S.R.L. vor interveni pentru amenajarea de locuri de parcare acolo unde astfel de lucrări sunt necesare. Străzile Nucilor şi D25 se numără printre zonele unde se va interveni pentru asfaltare în perioada următoare.

Am intrat de câteva zile în primăvara calendaristică şi vremea este într-un continuu proces de încălzire. În aceste condiţii, autorităţile locale din judeţul nostru vor putea să reia lucrările la proiectele începute anul trecut. Cele mai importante programe care depind de condiţiile meteorologice constau în reabilitarea infrastructurii. Fie că vorbim de asfaltare, pietruire de străzi sau construcţii de clădiri, toate aceste lucrări trebuie să fie executate în condiţii de vreme bună. Şi la Năvodari, după câteva zile cu multă ploaie, reprezentanţii S.C. Termica Distribuţie Năvodari S.R.L. aşteaptă ca timpul să se îndrepte, după care să fie începute lucrările specifice perioadei. Mai exact, se vor executa lucrări de reabilitare a tramei stradale în mai multe zone ale oraşului şi se vor amenaja locuri de parcare între blocuri, unde acest lucru este absolut necesar.

„Este primăvară, dar vremea nu prea ne dă voie să lucrăm, aceasta este problema. Noi trebuia să finalizăm strada Nucilor, începută anul trecut, însă vremea nu ne lasă în pace. Nu avem cum să facem aceste lucrări până nu se usucă solul şi nu vor mai fi ploi anunţate. Vom avea de amenajat un parc, cu tot cu fântână arteziană şi ce mai este prevăzut în proiect, în zona punctului termic nr.4, la creşa nr. 20. Mai avem de executat o lucrare, o parcare, în spatele blocului G1, între acest imobil şi blocul de garsoniere. Se vor face scarificări şi alte lucrări specifice în zona respectivă“, a declarat Constantin Oprişan, şeful Serviciului de Drumuri, din cadrul S.C. Termica Distribuţie Năvodari S.R.L.

Tot în această primăvară, se vor mai efectua lărgiri şi alte asfaltări de de străzi. „Mai avem de intervenit pe strada D25, pe lângă Hanul Piraţilor, este pregătită, mai trebuie să turnăm asfalt acolo. Cam asta ar fi în plan pentru viitorul apropiat, dar trebuie să avem terenul uscat, ca să se poată lucra în condiţii bune. Nu putem să turnăm covor asfaltic pe această vreme, deoarece se crapă asfaltul. Va fi o primăvară încărcată în lucrări. Decât să facem o lucrare proastă, mai bine aşteptăm câteva zile, să facem treabă bună. Una peste alta, oferim garanţii la aceste lucrări“, a mai explicat Constantin Oprişan.

Reprezentanţii S.C. Termica Distribuţie Năvodari S.R.L. roagă participanţii la trafic şi locuitorii oraşului ca, după ce aceste lucrări vor fi incepute, pe măsura ce se realizează, să manifeste înţelegere şi să circule cu atenţie.

Sursa: observator.ro